Блог

Как да се грижим за четките BOHO BEAUTY?

boho-beauty-brushes-banner

Как да съхраняваме четките за грим?

Правилното съхранение на четки може да бъде доста голям проблем. Най-често ги държим на неподхоящи места, но това може да ги повреди.Четките, изложени на влага и температурни промени, бързо ще загубят качеството си. За предпочитане е да ги държите в специални контейнери. Ако са затворени добре, това ще предпази четките ви от прах и влага. Ако се гримирате в банята и ви е най-удобно да са там, поставете ги в запечатана опаковка в шкаф или чекмедже. Така ще ги имате под ръка и в същото време ще са защитени от влага. А ако сте професионален гримьор, то вие вече знаете, че четките за грим са основният ви инструмент за работа и трябва да ги съхранявате правилно, за да ви служат дълго време. Да не говорим,че работейки в салони или студиа, ХЕИ изискват, те да не се съхраняват на открито, а да бъдат затворени в шкаф.

Четките за грим често имат интересен стил, така че ако не искате да ги държите в чекмеджето, можете да ги съхранявате в стъклен съд. Интересно решение е да насипете цветни камъчета в стъклен буркан или кутия и да поставите вътре четки. Когато избирате такова решение, не забравяйте да включите капак за контейнера – всичко няма да загуби естетическата си стойност, а четките ще бъдат защитени от прах и влага.

Измиване на четки за грим.

Четките за грим могат да натрупат прах или кожа и по този начин много бактерии. Неподдържането на четките ви чисти е лесен начин да причините кожни проблеми като акне и раздразнение. Струва си да миете четките си, за да не излагате кожата на лицето си на бактерии. А за професионалистите,това важи с пълна сила!

Как да миете четки за грим?

На първо място, редовно. Можете да използвате сапун или шампоан, за да почистите четките си. На пазара се предлагат и специални течности и спрейове за почистване на четки за грим, така че ако искате да се грижите наистина добре за колекцията си, струва си да се сдобиете с такъв. Полезни ще са и специалните силиконови ръкавици, благодарение на които можете да почистите четките още по-щателно. 

Дезинфекция на четки.

Ако се борите с акне или други кожни проблеми и наистина държите на хигиената на четките си, струва си да помислите за дезинфекцията им. Можете да използвате специални препарати. Така можете да сте сигурни, че по четката няма останали бактерии и можете да я използвате без риск.  

 

Как да изсушаваме четките за грим?

След старателно измиване подсушете добре четките. Благодарение на това върху тях няма да се натрупват бактерии и те ще бъдат готови за употреба на следващия ден. Не сушете четките с косъмчетата нагоре, тъй като водата може да потече към дръжката, където е лепилото. Излишната вода може да доведе до разпадане на четката. Оптимално е да изсушите четката с косъмчетата надолу – това ще позволи на излишната вода да се отцеди. Ако не можете да изсушите четките си с косъмчетата надолу, можете да ги оставите в легнало положение върху гладка повърхност. Много е важно четките да могат да изсъхнат сами. Не трябва да се поставят върху радиатор или да се сушат със сешоар, тъй като това може да доведе до разпадане на четката или загуба на формата. Не забравяйте, че целта е не само да осигурите пълна хигиена на четката, но и да запазите нейните свойства. Поради тази причина си струва да използвате специални калъфи, в които поставяте четката, докато съхне – благодарение на това косъмчетата ще запазят формата си.

ЗАПОМНЕТЕ! Задължително покривайте всички големи четки и четки от деликатен естествен косъм за сушене!   

 

Допълнителна грижа за четките.

С течение на времето четките може да станат по-твърди и използването им вече няма да е такова удоволствие. Струва си да прилагате маска или балсам за коса от време на време – можете да използвате този, който използвате сами. Благодарение на това влакната на четката ще станат по-меки и приятни за кожата.  

 

Защо си струва да се грижите за четките си за грим?

Четките за грим изискват внимателна грижа, но определено си струва да отделите време, за да се погрижите за тях. Благодарение на лесните начини за поддръжка, ще премахнете нежеланите бактерии, оставяйки кожата си безупречно чиста. Освен това грижата за вашите четки ще ви позволи да се наслаждавате на отличното им качество и функционалност дълго време. Също така в салоните за професионален грим грижата за четките е важна част от работата. Благодарение на това те запазват своята прецизност и не губят ценните си свойства. Четките BOHO BEAUTY   запазват свойствата си дори след изключително напрегната работа и всичко това благодарение на тяхното качество и често повтарящи се грижи, благодарение на които четките винаги са като нови. Искате колекцията ви четки да ви служи години наред? Просто използвайте нашите методи, за да ги поддържате в перфектно състояние. Чистотата на четките е от съществено значение, така че не забравяйте да измиете четките си старателно, да ги изсушите правилно и да ги съхранявате.     

       

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.