Блог

Знаете ли, как да подготвите мазната кожа за полагане на грим?

bg-makeup-zone-blog-блог-за-грим-съвети

Ето,че настъпи сезонът на сватбите и сватбеният грим, а с него и летните горещини.В топлото време става все по-трудно гримът да изглежда добре върху мазната кожа и най-вече да се задържи.
Как правилно да подготвим мазната кожа, за нанасяне на грим-продукти?
1. Първото и най-важно правило, за този тип кожа е редовна ексфолиация на кожата. За тази цел е добре гримьорът да съветва клиентите си да ексфолират добре кожата си, с правилно подбрани продукти.В самият ден на събитието, това няма как да се случи, всички добре го знаем. Хубаво е няколко дни преди събитието, да се направи, за да има време, кожата да възвърне нормалният си вид и да няма зачервявания или лющещи се зони.
2. Второто важно нещо е двойно измиване. Какво ще рече това?
Двойното измиване включва две последователно използвани почистващи средства,правилно подбрани според нуждите на клиента. Ако клиентът предпочете, може да го направи и в домашни условия, стига да има нужната информация, как да го направи и подходящите продукти.То се прави, когато кожата отделя прекалено мого себум.Двойно почистване на кожата е салонна процедура, която се прави от козметик.
3.Използване на магнитни маски и колагенови патчове.
Магнитните маски и колагеновите патчове могат да се използват и преди самият грим,стига да има време преди самият грим. Може да бъде използвана от клиента, ако разбира се, той е наясно с използването й, преди посещение в студиото или от гримьора, който ще създаде съответната визия. Повече за магнитните маски, ще разкажем в следващи публикации.
Колагеновите патчове,макар и рядко срещани у нас, все пак съществуват в някои онлайн магазини и могат да бъдат добър помощник за заличаване на фини бръчици или линии под очите, дори за изглаждане на кожата в цялата околоочна зона.
4.Добрата хидратация на кожата.
Това важи с пълна сила и за мазната кожа, защото тя също има нужда да бъде хидратирана, за да се получи сияен и равномерен тен.На пазара същесвуват стотици продукти, но ние ви препоръчваме тези,с които работим ежедневно в нашите студиа и са се доказали във времето:
-Hydrobase under makeup на Paese cosmetics
-Hydrobase under eyes на Paese cosmetics
-Nanorevit hydrating & anti ageing на Paese cosmetics
-Minerals Moisturizing makeup oil на Paese cosmetics
-DMB Love & Light Oil Original- на Danessa Myricks Beauty

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.